Runtime error στο Multiterm κατά την εισαγωγή των λημμάτων από excel

elzosim · 23 · 4264

elzosim

  • Newbie
  • *
    • Posts: 37
    • Gender:Female
Καλημέρα,

Προσπαθώ να κάνω import entries στο MultiTerm από ένα αρχειο xml (το οποίο μετέτρεψα προηγουμένως με το convert από ένα δίγλωσσο γλωσσάρι excel).
Κατά τη διαδικασία Processing the Import, και συγκεκριμένα στη φάση του reorganisation, μου εμφανίζεται rumtime error για την εφαρμογή Multiterm.exe
και κλείνει...
Η διαδικασία που ακολουθήσα περιγράφεται βήμα προς βήμα εδώ:
https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=1439.0

Χρησιμοποιώ την έκδοση 7.0.1.320
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
« Last Edit: 27 Mar, 2007, 13:18:57 by zephyrous »
Λίλη


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Καλημέρα. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν οι κεφαλίδες στο excel είναι διαφορετικές από τα index fields της βάσης δεδομένων. Μπορείς να το ελέγξεις;
« Last Edit: 27 Mar, 2007, 13:21:03 by zephyrous »



elzosim

  • Newbie
  • *
    • Posts: 37
    • Gender:Female
Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση!

Τα πεδία είναι γραμμένα σωστά. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι είναι ανάποδα.
Δηλαδή, όταν πηγαίνω στο TermBase Catalogue, το Source Index είναι Greek
και Target Index είναι English.
Παρόλο που τα έχω διορθώσει εκεί, κάθε φορά που ανοίγω το TermBase Catalogue, είναι πάλι ανάποδα.
« Last Edit: 27 Mar, 2007, 13:20:52 by zephyrous »
Λίλη


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Πρέπει να έγινε κάποιο λάθος όταν όρισες τα index fields στο Multiterm. Μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδικασία πάλι από το 1. Termbase definition. Use a predefined termbase template: Bilingual glossary;
« Last Edit: 27 Mar, 2007, 13:20:41 by zephyrous »



elzosim

  • Newbie
  • *
    • Posts: 37
    • Gender:Female
Το έκανα ξανά, όρισα English και Greek στα index fields, αλλά το runtime error επιμένει στο τέλος της διαδικασίας.
« Last Edit: 27 Mar, 2007, 13:20:31 by zephyrous »
Λίλη


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Θες να μου στείλεις ένα μικρό δείγμα από το αρχείο σου (π.χ. 2-3 γραμμές) να δοκιμάσω στο δικό μου;
Τα runtime errors συνήθως οφείλονται σε conflicts, μνήμη ή ιό. Αλλά στο ΜΤ (που δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ, να πω την αλήθεια) ήξερα ότι οφείλονται σε ανακολουθία των index fields με τις γλώσσες στις κεφαλίδες του Excel.
« Last Edit: 27 Mar, 2007, 13:20:23 by zephyrous »


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813130
    • Gender:Male
  • point d’amour
Το ακριβές όνομα και αριθμό του σφάλματος;

Υπάρχει περίπτωση (εάν είναι το αρχείο που φαντάζομαι) να υπάρχουν κάποια κενά κελιά και να δημιουργούν το πρόβλημα.
« Last Edit: 27 Mar, 2007, 13:20:08 by zephyrous »


elzosim

  • Newbie
  • *
    • Posts: 37
    • Gender:Female
Ναι, πρόκειται για το αρχείο που φαντάζεσαι Σπύρο..
Υποτίθεται ότι τσέκαρα για κενά κελιά, αλλά θα το ξαναδώ τώρα.
Λίλη


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Quote
Runtime Error!

Program: C\Program Files\TRADOS\MultiTerm\MultiTerm.exe
The application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information.

Τόσο κατατοπιστικό!

Αν σου το κάνει μόνο με το συγκεκριμένο αρχείο, τότε φταίει το αρχείο ή ο τρόπος με τον οποίο έχουν οριστεί τα index  fields. Αν σου το κάνει γενικώς, τότε μπορεί να είναι conflict ή να μην έχει αρκετή διαθέσιμη μνήμη ο υπολογιστής ή να έχει κολλήσει κάποιον ιό.
Έσβησα κατά λάθος το παραπάνω, Λίλη, γι΄αυτό το ξανάβαλα εδώ. Συγγνώμη.


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813130
    • Gender:Male
  • point d’amour
Δοκίμασε να κάνεις την όλη διαδικασία με ένα δικό σου γλωσσάριο.


elzosim

  • Newbie
  • *
    • Posts: 37
    • Gender:Female
Δοκίμασα μόλις με ένα δικό μου - μικρό - γλωσσάρι και η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς σφάλματα.

Λίλη


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813130
    • Gender:Male
  • point d’amour
Τότε πιθανότατα κάτι υπάρχει στο αρχείο που δημιουργεί το πρόβλημα. Αυτά συμβαίνουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας!

Πιθανά προβλήματα:

Κενά κελιά
Περίεργη μορφοποίηση
Διάστημα στην αρχή ή το τέλος του κελιού (leading/trailing spaces).

Υπάρχει ένα εργαλειάκι που σουλουπώνει αρχεία excel και θα το δούμε μάλλον στο επόμενο μάθημα: http://www.asap-utilities.com/


elzosim

  • Newbie
  • *
    • Posts: 37
    • Gender:Female
Κενά κελιά δεν βρήκα.
Μήπως φταίει η γραμματοσειρά της πρώτης στήλης;
Μου βγάζει κάτι Κινέζικα στο όνομα της γραμματοσειράς.
Λίλη


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο. Νομίζω πως πρέπει να μορφοποιήσεις κατάλληλα το αρχείο και να ξεκινήσεις όλη τη διαδικασία από την αρχή.


spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 813130
    • Gender:Male
  • point d’amour
Μπορεί και αυτό. Το αποθήκευσα ως txt (tab delimited) και το άνοιξα ξανά σε xls να δούμε τώρα τι θα κάνει...


 

Search Tools