Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη -> B & M Theocharakis Foundation for the Fine Arts & Music

spiros · 1 · 1075

spiros

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 815884
    • Gender:Male
  • point d’amour
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη -> B & M Theocharakis Foundation for the Fine Arts & Music, Basil and Marina Theocharakis Foundation for the Fine Arts and Music


ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ο οργανισμός του επικυρώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα.

Η αποστολή μας
Το Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη έχει στο κέντρο των ενδιαφερόντων του τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με κύριο άξονα την εμφάνιση και εξέλιξη του μοντέρνου στον 20ό και 21ο αιώνα.

Οι στόχοι του Ιδρύματος είναι να ενθαρρύνει το κοινό να αναπτύξει έναν πλατύ και διεπιστημονικό διάλογο με τις εικαστικές τέχνες και την μουσική, να προβάλει το έργο Ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό, να χρησιμοποιήσει σύγχρονα μέσα για την διάδοση του περιεχομένου των δραστηριοτήτων του και να αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας, συμπράξεις και ανταλλαγές.

Το Ίδρυμα επιδιώκει την επίτευξη των στόχων του με την διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων, συναυλιών, διαλέξεων, σεμιναρίων και άλλων δραστηριοτήτων. Παράλληλα θα χορηγεί ενισχύσεις για την προώθηση επιμορφωτικών και επιστημονικών ερευνών, προγραμμάτων και μελετών με αντικείμενα σχετιζόμενα με τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους νέους επισκέπτες με στόχο την εκπαίδευση τους σε θέματα εικαστικών τεχνών και μουσικής, την καλλιέργεια αισθητικής παιδείας και την εξοικείωσης με μουσειακούς χώρους.
http://www.thf.gr


 

Search Tools