Αντώνης Σαμαράς, βουλευτής Μεσσηνίας (της Έλενας Ακρίτα)

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 71011
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Αντώνης Σαμαράς, βουλευτής Μεσσηνίας

Γιατί αυτό είναι τώρα που μιλάμε ο Αντώνης Σαμαράς: ένας βουλευτής ανάμεσα στους τριακόσιους. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Αν ορισμένοι βουλευτές είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Γιατί εμείς απ’ την δήλωση Σαμαρά, αυτό καταλάβαμε. Ότι άλλο οι βουλευτάκος που κάθεται μόνος στα ορεινά της Βουλής κι άλλο κοτζάμ πρώην πρωθυπουργός ψηλός ωραίος και ρωμαλέος.

Μια εσκεμμένη ανοχή επιτρέπει σε όσους χρημάτισαν πρωθυπουργοί να βολτάρουν στην αίθουσα του κοινοβουλίου, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν κερατά. Τα ίδια έκαναν και κάνουν ως απλοί βουλευτές ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου. Σπανίως εμφανίζονται κι ουδέποτε λογοδοτούν γι’ αυτό το συνεχές πάμε τσάρκα στο Μπαξέ Τσιφλίκι. Ούτε στο σπίτι τους τέτοια άνεση, σε λίγο θα τους δούμε στη Βουλή με χνουδωτά παντοφλάκια και την πιτζάμα τη χουχουλιάρικη.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τη σκυτάλη από τους προηγούμενους, αλλά αυτός πλέον το τερμάτισε. Έλειπε. Πάλι. Όπως στην ψηφοφορία για ΠτΔ έλειπε. Πάλι. Όπως τώρα για την τροπολογία στο ποδόσφαιρο. Έλειπε πάλι. Όπως γενικώς λείπει. Και πάλι και ξανά και μανά.

Πώς λέμε ‘Αντώνη λείπεις’; Καμία σχέση.

Αδιανόητο το θράσος του βουλευτή Μεσσηνίας όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την απουσία του. Όπως αδιανόητη είναι και η ασπόνδυλη στάση του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην πολιτική ζωή του 2020 κι εμείς να αντιδρούμε λες κι έχουμε βασιλευομένη δημοκρατία με τη Φρειδερίκη και τας απόρους κορασίδας της. Είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο, είναι ντροπή για την Δημοκρατία. Και φυσικά είναι ντροπή για τους ψηφοφόρους του κ. Σαμαρά και για όλους τους Έλληνες που πληρώνουμε την βουλευτική του αποζημίωση.

Όταν μια λιπόψυχη ΝΔ δηλώνει πως έκρινε ‘ικανοποιητικούς’ τους λόγους της απουσίας του, ο πρώην πρωθυπουργός – με έμφαση στο ‘πρώην’ – απάντησε με τέτοια οίηση κι αλαζονεία πως ούτε λίγο ούτε πολύ:

«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί».
Και ερωτώ. Γιατί κύριε Σαμαρά δεν δώσατε εξηγήσεις. Γιατί κύριε Μητσοτάκη δεν του ζητήσατε εξηγήσεις. Και τέλος γιατί κύριε Σαμαρά και κύριε Μητσοτάκη δεν ‘θα μπορούσαν να έχουν ζητηθεί’;

Δεν κατάλαβα το υφάκι, ποιος είναι ο Σαμαράς και ο κάθε Σαμαράς που δεν ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να λογοδοτεί στον ελληνικό λαό; Τον λαό που τον έστειλε στο κοινοβούλιο, που πληρώνει το μισθό του, τον λαό που ορκίστηκε να υπηρετεί; Τον θυμάται τον όρκο που έδωσε (άρθρο 59 του Συντάγματος); Να είναι πιστός στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα. Να υπακούει στο Σύνταγμα και στους νόμους. Να εκπληρώνει ευσυνείδητα τα καθήκοντά του.

Αυτά ορκίστηκε και αυτά δεν τήρησε. Κι αν ο Σαμαράς παίζει κάποιο παιχνιδάκι εξουσίας στον Κυριάκο, θερμή παράκληση να το κάνει στο σπίτι του και στον ελεύθερο χρόνο του. Όχι στην πλάτη τη δική μας. Πρωθυπουργός ξεπρωθυπουργός, τώρα δεν είναι παρά ένας απλός βουλευτής. Οφείλει να είναι παρών στον χώρο όπου εργάζεται. Οφείλει να δίνει εξηγήσεις όταν δεν είναι. Εξηγήσεις αληθείς και έντιμες και με σεβασμό σε όλους εμάς. Δεν νοείται να συμπεριφέρεται ως τσιφλικάς στο Κιλελέρ του 1910.

Και καλά θα κάνουν να μετράνε τα λόγια τους. Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι τις drama queens της πολιτικής να κάνουν ό,τι γουστάρουν και λογαριασμό να μη δίνουν.
Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά το ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;’ δεν φοριέται πλέον. Και καλά θα κάνουν μερικοί να το αντιληφθούν μια ώρα αρχύτερα.

Έλενα Ακρίτα

https://www.tanea.gr/print/2020/02/01/opinions/antonis-samaras-vouleytis-messinias


 

Search Tools