Αλλαγή γραμματοσειράς μετά από παύλα στο Trados

Pink Panther

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1675
    • Gender:Female
  • Τσα!
Καλημέρα,

γνωρίζει κάποιος να μου πει γιατί μετά από την παύλα (–) αλλάζει η γραμματοσειρά στο Trados; Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω;

Δηλαδή γράφω: Παραστατικά πωλήσεων – Παραγγελίες, το "Παραγγελίες" είναι διαφορετική γραμματοσειρά από το "Παραστατικά πωλήσεων".

Ευχαριστώ.


(ελπίζω να έβαλα το ερώτημά μου στη σωστή ενότητα)
« Last Edit: 19 Apr, 2007, 17:00:50 by spiros »
Κάθε που νιώθω μοναξιά, σκέφτομαι πως υπάρχεις
Και θέλω να 'ρθω εκεί κοντά, τίποτα να μην πάθεις


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Χριστίνα, νομίζω ότι πάει στο CAT Tools -> Trados, αλλά θα το μετακινήσει κάποιος αργότερα.
Πώς εισάγεις την παύλα;
Αν κάνεις copy source και μετά γράφεις από πάνω, διατηρώντας την παύλα, αλλάζει πάλι η γραμματοσειρά;



user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283

Pink Panther

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1675
    • Gender:Female
  • Τσα!
Χριστίνα, νομίζω ότι πάει στο CAT Tools -> Trados, αλλά θα το μετακινήσει κάποιος αργότερα.
Πώς εισάγεις την παύλα;
Αν κάνεις copy source και μετά γράφεις από πάνω, διατηρώντας την παύλα, αλλάζει πάλι η γραμματοσειρά;

Την παύλα την εισάγω από τη γραμμή εργαλείων που έχει το σύμβολο του ευρώ, του copyright, κλπ. Αλλά ακόμη και να κάνω copy source πάλι το ίδιο γίνεται.

Δουλεύεις σε Tageditor ή μήπως σε Word;

Δουλεύω σε tageditor.
Κάθε που νιώθω μοναξιά, σκέφτομαι πως υπάρχεις
Και θέλω να 'ρθω εκεί κοντά, τίποτα να μην πάθεις



zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Χριστίνα, να υποθέσω ότι πρόκειται για αρχείο html;
Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το document protection.
« Last Edit: 17 Apr, 2007, 11:14:31 by zephyrous »


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Το παθαίνω πολύ συχνά σε κάποια έργα, πάντα στον ΤΕ. Έχω πάψει να το ψάχνω, μιας και ο ΤΕ δεν έχει ρυθμίσεις γραμματοσειρών. Κάτι γίνεται είτε στο αρχείο ρυθμίσεων είτε στο πρωτότυπο. Το καλό είναι ότι δεν επηρεάζεται το τελικό αρχείο.


Pink Panther

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1675
    • Gender:Female
  • Τσα!
Χριστίνα, να υποθέσω ότι πρόκειται για αρχείο html;
Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το document protection.

You are absolutely right. Πρόκεται για αρχείο html. Δεν έχω authorization να κάνω unprotect. Είναι λίγο μπέρδεμα το όλο θέμα με τα συγκεκριμένα αρχεία προς μετάφραση.

Το παθαίνω πολύ συχνά σε κάποια έργα, πάντα στον ΤΕ. Έχω πάψει να το ψάχνω, μιας και ο ΤΕ δεν έχει ρυθμίσεις γραμματοσειρών. Κάτι γίνεται είτε στο αρχείο ρυθμίσεων είτε στο πρωτότυπο. Το καλό είναι ότι δεν επηρεάζεται το τελικό αρχείο.

Εγώ επειδή φοβάμαι ότι μετά θα μου βγουν τα μάτια να ψάχνω το χάος και να κάνω διορθώσεις, το γράφω πρώτα χωρίς παύλα και αφού ολοκληρώσω τη μετάφραση του segment πάω και την προσθέτω.

Γιάννηδες, σας ευχαριστώ πολύ.
Κάθε που νιώθω μοναξιά, σκέφτομαι πως υπάρχεις
Και θέλω να 'ρθω εκεί κοντά, τίποτα να μην πάθεις


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Εμένα, όμως... με τρώει! :)
Workbench
File -> Setup -> Non-Translatable Text -> Internal -> Add dash
Μπορείς να το δοκιμάσεις, αν έχεις χρόνο;


Pink Panther

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1675
    • Gender:Female
  • Τσα!
Εμένα, όμως... με τρώει! :)
Workbench
File -> Setup -> Non-Translatable Text -> Internal -> Add dash
Μπορείς να το δοκιμάσεις, αν έχεις χρόνο;


Ένα θα σου πω: το Setup είναι απενεργοποιημένο!
Κάθε που νιώθω μοναξιά, σκέφτομαι πως υπάρχεις
Και θέλω να 'ρθω εκεί κοντά, τίποτα να μην πάθεις


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Μήπως δεν έχεις ανοίξει τη μνήμη σε exclusive mode;


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Γιάννη, αυτό το "Add dash" είναι επιλογή που πρέπει να υπάρχει κάπου ή να προσθέσουμε παύλα;
Εννοώ ότι σε μένα (Τραντος 7 ΦΛ) δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.
http://www.4shared.com/file/14246112/2ebc4b5/add.html


zephyrous

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 3698
    • Gender:Male
Α, όχι, δεν υπάρχει. Σχηματικά το έβαλα. Δεν το έχω δοκιμάσει, απλώς μια ιδέα πέταξα. :)
Αν κάνεις copy/paste μια long dash από το word, δηλαδή.


wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 70813
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Κι εμένα μου έχει τύχει και έκανα το εξής: αντιγραφή του αρχικού κειμένου, μετακίνηση του κέρσορα στο δεύτερο γράμμα μετά την παύλα και διαγραφή του πρώτου μετά την παύλα με backspace αφού γράψω έστω ένα γράμμα.


Pink Panther

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1675
    • Gender:Female
  • Τσα!
Κι εμένα μου έχει τύχει και έκανα το εξής: αντιγραφή του αρχικού κειμένου, μετακίνηση του κέρσορα στο δεύτερο γράμμα μετά την παύλα και διαγραφή του πρώτου μετά την παύλα με backspace αφού γράψω έστω ένα γράμμα.

Αυτή ήταν η πρώτη μέθοδος που ακολούθησα. Δουλεύει αλλά πολύ χρονοβόρα αυτά τα μπρος-πίσω. Γι'αυτό τώρα μεταφράζω την πρόταση και προσθέτω στο τέλος την παύλα. Τελεία και παύλα!
« Last Edit: 17 Apr, 2007, 12:31:19 by Pink Panther »
Κάθε που νιώθω μοναξιά, σκέφτομαι πως υπάρχεις
Και θέλω να 'ρθω εκεί κοντά, τίποτα να μην πάθεις


user2

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 1283
Αν κάνεις copy/paste μια long dash από το word, δηλαδή.
Θενκς, θα το δοκιμάσω από αύριο που θα ξεκινήσω ένα νέο έργο και θα το ξανασυναντήσω!


 

Search Tools