Δεν ισχύει το δίλημμα “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ” απεφάνθη η Ιερά Σύνοδος. Κοινωνούμε κανονικά και τα συνδυάζουμε και τα δύο.

spiros · 400 · 10127

Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4118
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Κι εγώ θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίστηκε θαυμάσια αρκετά από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, είτε τα πρόσφατα, είτε και άλλα, χρονίζοντα. Και να πω και τούτο: Η πίστη και η θρησκεία (με εξαίρεση κάποιες καταστατικά απάνθρωπες θρησκείες) δεν θα πρέπει απαραίτητα να ταυτίζονται με τους φονταμενταλιστές -που συνήθως δεν έχουν ιδέα τι γράφουν τα ίδια τα ιερά τους κείμενα ή τα ερμηνεύουν μόνο προς την κατεύθυνση που τους βολεύει- αλλά θα πρέπει να μελετώνται ως προς το περιεχόμενο των καταγεγραμμένων διδαχών τους και να κρίνονται βάσει αυτών. Ούτε με τον κλήρο θα πρέπει να ταυτίζονται, ούτε με τους "πιστούς", όταν όλοι αυτοί έχουν στην ουσία δημιουργήσει μια δικιά τους θρησκεία που ουδεμία σχέση έχει με την αρχική. Για παράδειγμα, πουθενά στα χριστιανικά κείμενα δεν λέει (απ' όσο ξέρω, τουλάχιστον) ότι ο Θεός σε σώζει αναγκαστικά αν αν πάρεις εσκεμμένα δηλητήριο, αν πας άοπλος στον πόλεμο, αν αυτοπυροβοληθείς κ.λπ. Γράφουν, ωστόσο, ότι η Εκκλησία δεν βρίσκεται (μόνο) μέσα στον εκάστοτε ναό, αλλά ταυτίζεται με το σύνολο όσων εφαρμόζουν συνειδητά τις διδαχές της και σέβονται τις αξίες της. Άρα, όταν γνωρίζεις τους τρόπους μετάδοσης του ιού και, παρόλα αυτά, νομίζεις ότι, επειδή είσαι μέσα σε ναό ή επειδή το κουτάλι έχει ευλογηθεί, δεν θα κολλήσεις, είσαι εντελώς ηλίθιος και (αντιχριστιανικά) επικίνδυνος για τους συνανθρώπους γενικότερα, και για τους εν Χριστώ αδελφούς σου, ειδικότερα. Και, όπως ορθά παρατήρησε και ο Σπύρος, η όποια προσωπική πεποίθηση δεν είναι δικαιολογημένη, όταν προκαλεί (έστω και δυνητικά) απτή και αποδεδειγμένη βλάβη στο κοινωνικό σύνολο.
In dubio pro reo


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 72022
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Λοιπόν, καλά τα λέτε και οι δυο σας. Πάντως, εγώ θα πάω να μεταλάβω μαζί με τον Σπύρο. Παναγιώτη, θα έρθεις μαζί μας;

Σπύρο, διάλεξε εσύ εκκλησία. Όπου έχουν καλό κρασί. :-)
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)
spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 816800
  • Gender:Male
 • point d’amour
Ηλίθιοι υψηλού κινδύνου
Δεν παλεύεται ο σκοταδισμός. Κυρίως όταν αυτός αναπαράγεται από επίσημα χείλη

   
Έλενα Ακρίτα

Εντάξει μπράβο του Μητσοτάκη που μίλησε ξεκάθαρα για την εκκλησία. Θα μου πεις Πρωθυπουργός της χώρας είναι, μπορούσε να κάνει κι αλλιώς; Μπορούσε αμέ πώς δεν μπορούσε; Με τόσες παπάρες υψηλού κινδύνου που αραδιάζουν οι βουλευτές του, κάλλιστα μπορούσε να κάνει την πάπια και να μας στείλει αδιάβαστους μια ώρα αρχύτερα.

Πήρε όμως θέση σαφή και συγκεκριμένη και άδειασε κανονικότατα τον γραφικό του αντιπρόεδρο που είπε τα σύστριγγλα ως συνήθως. Όχι σοβαρά τώρα, εγώ τους περιμένω να πάνε με τη σύζυγο και να κοινωνήσουν. Και να πάρουν μαζί τους και την Έλενα Ράπτη που μας έδωσε ντιρεκτίβα επί του θέματος, αφού σου λέει κοινωνώ εγώ τελείωσε. Κι ένας Τζίμας Μαργαρίτης παλιός βουλευτής της ΝΔ και δήμαρχος νομίζω να αναρτά στο φέισμπουκ εδάφια υπέρ της θείας κοινωνίας. Τέτοια ανευθυνότητα, τέτοια έλλειψη σοβαρότητος και – κυρίως – τέτοια άγνοια κινδύνου. Και δεν ντρέπονται να παίζουν με τις ζωές μας.

Και βέβαια είναι δικαίωμα του καθενός από μας να μπει σε μια εκκλησία να κοινωνήσει. Πώς θα βγει από την εκκλησία είναι το ζήτημα. Πώς θα βγει, πού θα πάει, ποιον θα φιλήσει, ποιον θα κολλήσει. Κι αυτό δεν είναι δικαίωμά του αλλά καθόλου όμως. Δεν θα κολλήσεις εσύ εμένα κι εγώ τη μάνα μου επειδή πίστεψες τους αμβρόσιους αυτού του κόσμου που σου λένε να ψεκαστείς με αγίασμα κι άμα λέει φτάσει το υγρό στον πάτο να προσθέσεις λίγο νεράκι να αυγατίσει. Κι όποιες απορίες έχεις να πας στον επιφανή λοιμωξιολόγο Κυριάκο Βελόπουλο να σου τις λύσει.
https://www.in.gr/2020/03/15/apopsi/ilithioi-ypsilou-kindynou/


Εντωμεταξύ, ενώ έχουν κλείσει όλοι οι χώροι συνάθροισης (ακόμη και παραλίες, που είναι ανοιχτοί χώροι), τι μένει ανοιχτό; Οι εκκλησίες! Ένα μέρος, να βρει παρηγοριά ο προς την αιώνιαν ζωήν προσεγγίζων και αυτήν εν δυνάμει εις τους άλλους κομίζων.

Μια διαστροφή και πατέντα ελληνική αντίστοιχη του πανεπιστημιακού ασύλου όπου βρίσκουν «άσυλο» κάθε λογής εγκληματίες και ναρκέμποροι, εδώ βέβαια το τερματίζουμε: έχουμε το μεταφυσικό άσυλο. Αυτό που σου προσδίδει ανοσία από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Να πώς η κατά βούληση (και κατά βόλεμα) απόκλιση από τον ορθό λόγο μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει στο έγκλημα. Έγκλημα μεγαλύτερο και από εκείνα που μπορούν να διαπραχθούν υπό το πέπλο του πανεπιστημιακού ασύλου.

Και κάτι ενδιαφέρον που διάβαζα:

Το υποκείμενο δηλαδή, το πρώτο πρόσωπο, ζει για τον εγωιστικό εαυτό του και για τον άλλο, διότι η ανάγκη τού εμείς βρίσκεται εντός του πρώτου προσώπου ως ανάγκη φιλίας, συνεργασίας και αναγνώρισης. Όταν το κοινωνικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από εγωιστική κουλτούρα, ανταγωνισμό και μεσσιανικές προσδοκίες, τότε αυτό αποτελεί μια συνθήκη για να αναδυθεί το κακό και να μετατραπεί σε φασισμό ή ρατσισμό μεταθέτοντας τη σύγκρουση του εγώ με τον άλλο, στο εγώ (εμείς) με τους άλλους ως ξένους, ως αλλοεθνείς, όπως έγινε με τις κάθε λογής γενοκτονίες. Όπως επισημαίνει ο Μορέν, «η ιδιότητα του υποκειμένου ενέχει τον θάνατο του άλλου όταν κυριαρχεί το εγώ και την αγάπη του άλλου όταν κυριαρχεί ο αλτρουισμός».
https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/148067_i-anthropinotita-toy-kakoy
http://nouvellerevuemoderne.free.fr/edgarmorin_ethique.htm
« Last Edit: 15 Mar, 2020, 12:16:56 by spiros »Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4118
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Πολλές αντιεκκλησιαστικές υπάρξεις τυχαίνει ταυτόχρονα να έχουν πολύ ελευθερόφρονες απόψεις για το σεξ. Όταν ένας/μία πηγαίνει αβέρτα με όποιον/αν γουστάρει και τους/τις αλλάζει σαν τα πουκάμισα, εκεί δεν έχει ευθύνη μετάδοσης ιών (τώρα και του κοροναϊού...); Προσωπικά συμφωνώ απολύτως ότι δεν θα πρέπει να κοινωνάμε από το ίδιο κουτάλι σε τέτοιες εποχές (αλλά και γενικότερα, κατά την "αιρετική" μου γνώμη). Συμφωνώ ότι δεν θα πρέπει να συναθροιζόμαστε, αλλά όχι μόνο όσον αφορά τις εκκλησίες. Η απαγόρευση θα πρέπει να αφορά και τα τζαμιά κ.λπ. Αλλά, για κάποιο λόγο, όλοι μιλάνε μόνο για τις εκκλησίες... Αντί να μιλάνε για "ναούς" ή "χώρους θρησκευτικής ή άλλου τύπου συνάθροισης".
In dubio pro reo


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 816800
  • Gender:Male
 • point d’amour
Ακριβέστατα μιλάς. Τα τζαμιά ήταν από τα πρώτα που έκλεισαν (και στην Αθήνα... το ένα). Αλλά βέβαια θα δίναμε έμφαση σε αυτά, και οποιονδήποτε άλλο «ευκτήριο οίκο» μη επικρατούσας δοξασίας, αν υπήρχαν σε κάποιο αξιόλογο αριθμό και δεν θα έπρεπε να... πάρουν άδεια από τον μητροπολίτη της περιοχής τους για να λειτουργήσουν (μοναδική, ελληνική πατέντα επιβολής της κυρίαρχης δοξασίας, βέβαια, στις πατέντες σκίζουμε σαν έθνος). Και στην Ιταλία φυσικά οι εκκλησίες. Ο πάπας άλλωστε μίλησε εδώ και αρκετές μέρες μέσω γιγαντοοθόνης.

Η Ελλάδα δυστυχώς έχει παρά πολλές έντονες αναχρονιστικές αγκυλώσεις που, ίσως εσύ θα ξέρεις καλύτερα, έχουν να κάνουν με την πολυπλοκότητα της ιστορίας της, την έντονη διαπλοκή κράτους-εκκλησίας και το γεγονός ότι «του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει» και, φυσικά, κάνει ό,τι του γουστάρει αδιαφορώντας παντελώς για τους άλλους. Με άλλα λόγια, άλλοι λαοί, ίσως με λιγότερη ιστορία, να έχουν ένα αίσθημα κοινότητας που δεν έχουμε εμείς, όπου το λαμόγιο και ο μαγκίτης αποθεώνονται ως μοντέλα προς μίμηση και οι γνωριμίες καθορίζουν ποιος θα πάρει μια θέση κύρους και όχι το πόσο αποδεδειγμένα άξιος είναι γι' αυτό (βλέπε: Αξιοκρατία, Αξιολόγηση, Αριστεία, εναντίον κομματικής διαφθοράς).

Αλλά πάλι, είναι θέμα ελλείμματος παιδείας και «τρόπων» (maleducazione που λένε οι Ιταλοί, με ένα σμπάρο, δηλαδή, δύο τρυγόνια).

Το κράτος, αυτός ο απρόσωπος μηχανισμός, έχει μια και μόνο τεράστια ευθύνη. Και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι δεν εκπαίδευσε ποτέ τους Ελληνες στο να έχουν πάνω απ’ όλα την ατομική ευθύνη.
https://www.in.gr/2020/03/15/apopsi/eixe-o-ellinas-pote-atomiki-eythyni-gia-na-ti-vrei-tora/


Τώρα για την ομαδοποίηση της «αντιεκκλησιαστικότητας» (παρεμπιπτόντως, ένα θεάρεστον ανάγνωσμα: Ρασοφόροι, η συμφορά του έθνους, αν και η «αντιεκκλησιαστικότητα» εδώ δεν είναι το θέμα, αλλά η μη συμμόρφωση εκκλησιαστικών θεσμών με το κοινό καλό, δηλαδή μια εν δυνάμει εγκληματική πολιτική και πράξη ενός ολόκληρου οργανισμού που επηρεάζει μεγάλο αριθμό του πληθυσμού — τα ίδια άλλωστε θα λέγαμε αν αντίστοιχες πρακτικές προωθούσε η Ένωση Φιλοτελιστών Ελλάδος ακόμη κι αν δεν είχε αντίστοιχη απήχηση) με την ελευθεριότητα στο σεξ (και χωρίς προφυλάξεις μάλιστα), εδώ ας γελάσουμε και ας παραθέσουμε τους άπειρους ιερείς βιαστές παιδιών στην ευρύτατη γκάμα των χριστιανικών εκδοχών, με ή άνευ φιλιόκβε (μια συζήτηση με έμπειρους ψυχιάτρους/ψυχολόγους στην Ελλάδα είναι αρκετή για να καταδείξει το πλήθος των εγχώριων περιστατικών).

Λες και η ηθική και η προσωπική ευθύνη συνάγεται από τη δηλωμένη και καλά πίστη σε έναν Θεό ή μία εκκλησία. Μάλλον το αντίθετο, εκεί εμφιλοχωρούν, ανθούν και ευημερούν οι μεγαλύτεροι υποκριτές (π.χ. το γεγονός ότι η εκκλησία καταδικάζει συχνά την ομοφυλοφιλία είναι από τα πιο... αστεία και ενδεικτικό του ψυχολογικού φαινομένου με το όνομα αντισταθμιστική συμπτωματολογία). Και η εγκληματική και παραβατική σεξουαλική προσωπικότητα διαμορφώνεται από την καταπίεση που υφίστανται τα άτομα σε υποκριτικές και άρρωστες κοινωνίες. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα που τα περισσότερα βίαια εγκλήματα στην Ευρώπη λαμβάνουν χώρα στη Βρετανία, όπου λένε από μικρά στα παιδάκια να μην... αγγίζουν τα άλλα παιδάκια.

Η ιδιοποίηση της ηθικής βέβαια από τις θρησκείες είναι ένα από τα πολυάριθμα εγκλήματά τους και λειτουργεί συχνά ως συγκάλυψη παρουσιάζοντας τη διαστρεβλωμένη λογική: η θρησκεία υπερασπίζεται το καλό, άρα, ό,τι κάνουν οι εκπρόσωποί της (που είναι και απευθείας εκπρόσωποι του... Θεού) είναι καλό! Στην ουσία παντού οι θρησκείες δημιούργησαν ένα συμπαγές εξουσιαστικό-πολιτικό ιδεολόγημα σε σημείο που να γίνουν αδιαχώριστες από τους φορείς πολιτικής εξουσίας (ανώτατος πολιτικός άρχων να είναι δηλαδή και ανώτατος θρησκευτικός άρχων). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όχι μόνο τις επικαλούνται οι μεγαλύτεροι δικτάτορες και ολοκληρωτιστές του κόσμου αλλά και ό,τι αυτές, διά των αγίων εκπροσώπων τους, ανταποκρίνονται θερμά στο κάλεσμα. Ας μην ξεχνάμε και την πρόσφατη δική μας δικτατορία.« Last Edit: 22 Mar, 2020, 12:30:14 by spiros »


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4118
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Συμφωνώ με όσα γράφεις, ασφαλώς. Το ότι πολλοί "ιερείς" και "καλόγεροι" φέρουν άδικα αυτούς τους τίτλους, γίνονται επίορκοι και προβαίνουν σε σεξουαλικές αθλιότητες/σεξουαλικά εγκλήματα, είναι αναμφισβήτητο γεγονός, σε όλες τις εκκλησίες και σε όλες τις θρησκείες. Κάτι σαν τους γιατρούς που τα παίρνουν, πουλάνε όργανα κ.λπ. Η ομαδοποίηση που έκανα παραπάνω αφορά κυρίως όσους κηρύττουν ανοιχτά τη σεξουαλική ελευθεριότητα/ασυδοσία και τη διαδίδουν... virally (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στις κοινωνίες. Δεν είπα -αλίμονο- ότι δεν υπάρχουν σεξουαλικά ασύδοτοι/εγκληματίες που το παίζουν πιστοί. Για την καγκουριά μας, που οπωσδήποτε είναι ο βασικός υπαίτιος για την κοινωνική και ατομική κακοδαιμονία μας, επίσης συμφωνώ απολύτως ("του Έλληνος ο τράχηλος..." και τα ρέστα). By the way, του Αρκά το σκίτσο... εξαιρετικό όπως πάντα! Μεγαλώσαμε μ'αυτόν, μας διαμόρφωσε την αίσθηση του χιούμορ. Σπουδαίος από κάθε άποψη...
In dubio pro reo


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 816800
  • Gender:Male
 • point d’amour
Μα δεν χρειάζεται να πας τόσο μακριά εκτός θέματος για να αναδείξεις την ατομική ευθύνη σε άλλους τομείς. Δες απλά πόσοι περνάνε με κόκκινο το φανάρι. Έχω φίλους που έχουν πεθάνει επειδή κάποιος μ... πέρασε με κόκκινο. Τι μας μάρανε, οι και καλά διακηρυκτές της σεξουαλικής ελευθεριότητας και των λουλουδιών (να πάμε πίσω μέχρι Νίξον;) ή π.χ. ότι σε 50 χρόνια νεοελληνικού κράτους μετράμε 120 χιλιάδες νεκρούς και 350 χιλιάδες ανάπηρους από τροχαία δυστυχήματα επειδή ο Ελληνάρας είναι απολιτίκ ως προς το χρώμα των φαναριών ή δεν μπορεί βρε αδερφέ να μην πιει επειδή θα οδηγήσει;
« Last Edit: 15 Mar, 2020, 14:56:13 by spiros »


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4118
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Όλα αυτά μαζί τα βάζω! Το ίδιο επικίνδυνοι και εγκληματίες είναι όλοι αυτοί: που περνάνε με κόκκινο, που εξαρτούν από φακελάκια τη θεραπεία ανθρώπων, που γ@μι#$ντ@ι δεξιά-αριστερά (ιδίως χωρίς κ@πότ@), που κακοποιούν σεξουαλικά μέλη του ποιμνίου τους, που αρνούνται την ύπαρξη του AIDS, του κορωναϊού κ.λπ., που αρνούνται την αναγκαιότητα της φύλαξης των συνόρων, που παρτάρουνε στα μπαλκόνια αφήνοντας άυπνους ανθρώπους με ζητήματα υγείας (ή που απλώς δικαιούνται να ξεκουραστούν)... Η λίστα δεν έχει τελειωμό...
In dubio pro reo


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 72022
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Και στην περίπτωσή μας, για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας, πρωτίστως επικίνδυνοι αυτή τη στιγμή είναι αυτοί που έχουν ξεπεράσει πια τον εαυτό τους λες και το κάνουν επίτηδες:

https://www.ethnos.gr/ellada/94140_parembasi-mitsotaki-gia-tis-ekklisies-mehri-kai-heirotonia-sti-thessaloniki
« Last Edit: 15 Mar, 2020, 16:48:58 by wings »
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4118
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Πολλοί το κάνουν σίγουρα "επίτηδες", όχι όμως με την έννοια ότι έχουν δόλο και θέλουν να κολλήσουν τους άλλους, αλλά με την έννοια ότι θέλουν ν'αποδείξουν ότι η πίστη σώζει και τους... ανεγκέφαλους (πράγμα που δεν συμβαίνει, δυστυχώς...). Είναι, πάντως, λυπηρό αυτό που διαβάζω στο άρθρο στο οποίο παραπέμπεις, Βίκυ: ότι, δηλαδή, τουλάχιστον στην Αλβανία, η Ορθόδοξη Εκκλησία ήρθε τρίτη στα μέτρα, μετά από τους Μουσουλμάνους και τους Ρωμαιοκαθολικούς... Στη χώρα μας, μάλιστα, εξακολουθεί να αργεί ακόμα... Τι να πει κανείς;...
In dubio pro reo


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 72022
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Καλά, ο Αναστάσιος Αλβανίας δεν μπαίνει στο ζύγι με τους εγχώριους.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


spiros

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 816800
  • Gender:Male
 • point d’amour
Είναι άλλη κλάση ο άνθρωπος:

Το αντίδοτο στον εγωκεντρισμό, που τορπιλίζει την ειρηνική συμβίωση, είναι η ενδυνάμωση της αγάπης μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, μέσα στην κοινωνία. Μιας πολυδιάστατης αγάπης, που δεν περιορίζεται από σύνορα, προκαταλήψεις ή άλλες διακρίσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση καλείται να συμβάλει η υγιής θρησκευτική συνείδηση.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82_%CE%A4%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 72022
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Ναι, παιδί μου. Είναι ο μόνος ιεράρχης που παρακολουθώ ανελλιπώς όποτε μαθαίνω ότι δίνει συνέντευξη.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4118
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Σωστά όλ'αυτά, η χριστιανική/αδελφική αγάπη δεν πρέπει να έχει σύνορα, αλλά η Γη πρέπει να συνεχίσει να έχει σύνορα (υπό την έννοια των αποστάσεων μεταξύ επιμέρους κοινοτήτων), γιατί με την  παγκοσμιοποίηση (που είναι εντελώς εγωιστική ιδεολογία γιατί αψηφά τις φυσικές αποστάσεις) βλέπετε τι γίνεται: νέες αρρώστιες, μη διαχειρίσιμες ροές κόσμου, μαζική κουλτούρα χωρίς δυνατότητα πραγματικής ατομικής/κοινοτικής έκφρασης...
In dubio pro reo


 

Search Tools