Ανο(η)σία της αγέλης!

spiros · 333 · 11666

Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 3929
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Πάρτε κι άλλη ανο(η)σία της αγέλης: https://menshouse.gr/epikerotita/129093/xeperasan-kai-toys-soyidoys-to-protofanes-covid-metro-ton-ollandon-sta-scholeia-aggizei-ta-oria-tis-trelas

Παρόλα αυτά οι Ολλανδοί αποφάσισαν να… ζήσουν και να πεθάνουν με τις επιλογές τους, επιτρέποντας μέσα στον Αύγουστο (και παρά τα περισσότερα από 7.000 κρούσματα μέσα σε δύο εβδομάδες) να ανοίξουν τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια και μάλιστα αυτά να λειτουργήσουν σε κανονικούς ρυθμούς και σε «φυσιολογικές» συνθήκες. Δηλαδή σαν να μην υπάρχει ή να μην υπήρξε ποτέ κορωνοϊός!

Οι μαθητές πηγαίνουν κανονικά στα σχολεία, με φυσική παρουσία, ενώ τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά στις σχολικές αίθουσες χωρίς να είναι απαραίτητη και υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Βέβαια, δεν ήταν λίγοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που προέβαλαν αντιρρήσεις και ζήτησαν την λήψη κάποιων προστατευτικών μέτρων. Αυτό οδήγησε ορισμένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο να πάρουν ξεχωριστά αποφάσεις και να εισάγουν δικούς τους κανόνες που περιλαμβάνουν και την χρήση μάσκας.


Ένα πράγμα που κατάλαβα μέσα σ' αυτή την πανδημία είναι ότι και οι Βορειοευρωπαίοι -που, δυστυχώς, κάποτε τους θαύμαζα- είναι απόλυτα κυνικοί έμποροι που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για την "οικονομία", ενώ αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές. Κάποτε τους νόμιζα πιο ανθρώπινους, πιο χαμηλών τόνων ανθρώπους με κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση... Καμία σχέση, δυστυχώς...
In dubio pro reo


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 3929
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/09/16/apopsi/arnites-logikis/

Πολύ ωραία τα λέει εδώ ο Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμή τους αρνητές της μάσκας:

Η παρεξήγηση έγκειται σε μια λεπτή διαφορά: συγχέουμε τον σεβασμό που οφείλουμε στο δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας να διατηρεί την όποια «άποψή» του με τον σεβασμό που (δεν) οφείλουμε προς την ίδια την όποια «άποψή» του. Εν προκειμένω μάς έχει κάνει ζημιά η υποτιθέμενη βολταιρική ρήση: «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να το λες». Προφανώς και δεν μπορούμε, ούτε και πρέπει να στερήσουμε από την ανθρωπότητα το δικαίωμα που διαχρονικά ασκεί καθ’ έξιν – το δικαίωμα να λέει βλακείες -, αλλά υποψιάζομαι ότι ο Βολταίρος, όταν πρωτοείπε ότι θα αγωνιστεί μέχρι θανάτου ώστε να διακινούνται ελεύθερα όλες οι «απόψεις», δεν συμπεριελάμβανε και τις «απόψεις» που εν δυνάμει επισπεύδουν τον θάνατό του. Διαφορετικά, περνάμε σε μιαν άλλη λεπτή διαφορά – τη διάκριση της αυταπάρνησης από τον μαζοχισμό -, περί της οποίας ο Βολταίρος δεν μας διαφώτισε ιδιαιτέρως.

Έτσι ακριβώς. Όπως ακριβώς δεν είναι ανεκτή η άποψη "πυροβολήστε όποιους δεν συμπαθείτε", έτσι δεν μπορεί να είναι ανεκτή η άποψη "μην τηρείτε τα μέτρα προφύλαξης". Αλλόκοτες απόψεις μπορούν να είναι ανεκτές ΜΟΝΟ αν βάζουν σε κίνδυνο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τον υποστηρικτή τους.
In dubio pro reoAsdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 3929
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Πληθαίνουν τα άρθρα που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο την ιδέα ότι η Σουηδία, τελικά, τα κατάφερε καλύτερα. Αυτή η πολύ επικίνδυνη άποψη, η οποία ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΩΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ με θεωρητική κάλυψη πια, διακινείται π.χ. εδώ: https://www.in.gr/2020/09/16/world/souidia-mayro-provato-dikaionetai-meiosi-ton-krousmaton-koronaiou/

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση ζήτησε – αντί να επιβάλει – στον πληθυσμό των 10 εκατομμυρίων να σέβεται τις αποστάσεις και να εργάζεται από το σπίτι κατά το δυνατόν, πράγματα που σε μεγάλο βαθμό εφαρμόστηκαν. Τα καταστήματα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια παρέμειναν ανοιχτά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σύσταση για χρήση μάσκας.
[...]


"Ζήτησε", λέει, αντί να "επιβάλει"!!! Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, δεδομένης της "ανυπόταχτης" νοοτροπίας των καγκουροειδών που αποτελούν σεβαστή μερίδα του πληθυσμού (ελπίζω όχι την πολυπληθέστερη, αν και τα γεγονότα άλλα δείχνουν...). Στην Ελλάδα φάνηκε ακριβώς το αντίθετο: όταν τον Μάρτιο επιβλήθηκαν τα μέτρα, έγιναν σεβαστά σε πολύ μεγάλο ποστοσό. Όταν, αντίθετα, περάσαμε στις... "ισχυρές συστάσεις" και την... "ατομική ευθύνη", ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

Ο κυνισμός των σουηδικών αρχών συνεχίζεται αμείωτος, άλλωστε:

Η κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη ότι αίρει την απαγόρευση επισκέψεων στα γηροκομεία για πρώτη φορά μετά από μήνες, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο. Η υπουργός κοινωνικών υποθέσεων, Λένα Χάλενγκρεν, προειδοποίησε: «Θα πάρουμε ένα ρίσκο με την άρση της απαγόρευσης. Θέλω όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Δηλαδή κι εκεί... "ατομική ευθύνη". Με λίγα λόγια, αν πεθάνουν ηλικιωμένοι, δεν θα φταίει το κράτος, αλλά οι... ίδιοι. Με ύφος μανούλας η Χάλενγκρεν καλεί τους Σουηδούς σε αναλγησία, για να κάνει το πειραματάκι της με τα γηροκομεία -που θα μπορούσαν να παραμείνουν κλειστά μερικούς μήνες ακόμα, στην τελική, αν είναι να προστατευτεί η ζωή των ηλικιωμένων.

Στην ίδια εγκληματική και ανεύθυνη λογική κινείται και το "δικό μας" υπουργείο παιδείας (https://www.in.gr/2020/09/16/greece/koronaios-kleinei-kai-deytero-sxoleio-logo-tou-iou-krousma-se-lykeio-stin-kaisariani/):

Η ίδια η υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν τα παιδιά, όπως και όλοι μας, υπό τα νέα δεδομένα», είχε πει η Νίκη Κεραμέως, [...]


Γιατί να πρέπει τα παιδιά μας να ρισκάρουν; Επειδή το λέει η... υπουργός; Επειδή το επιβάλλουν τα ανάλγητα οικονομικά (ή μάλλον παραοικονομικά) συμφέροντα της... "αγοράς"; Ε, λοιπόν, ΟΧΙ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ... "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ"!. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΕΙΔΙΚΑ ΑΠ' ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Για το πώς απαιτούν οι διάφοροι "οικονομικοί" παράγοντες να παραμείνουν ΟΛΑ "ανοιχτά" με αποδοχή ποσοστού θανάτων θα σας πω την εξής αληθινή ιστορία: Σε επαρχιακό πανεπιστήμιο, την ώρα που συνεδρίαζε για το αν θα δουλέψει δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, συγκεντρώθηκαν ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΟΜΠΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΜΠΑΡ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΒΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ (τα γνωστά λαμόγια που λυμαίνονται τις επαρχίες μας) ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝΕ... ΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ "ΖΩΗ". ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ" ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.

ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΟΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΘΩΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΣΚ@ΤΑ "ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ" ΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑΝΕ;

ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟ(Η)ΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΩΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ.
« Last Edit: 16 Sep, 2020, 14:00:52 by Asdings »
In dubio pro reo


 

Search Tools