Ανο(η)σία της αγέλης!

spiros · 354 · 14262

Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Πάρτε κι άλλη ανο(η)σία της αγέλης: https://menshouse.gr/epikerotita/129093/xeperasan-kai-toys-soyidoys-to-protofanes-covid-metro-ton-ollandon-sta-scholeia-aggizei-ta-oria-tis-trelas

Παρόλα αυτά οι Ολλανδοί αποφάσισαν να… ζήσουν και να πεθάνουν με τις επιλογές τους, επιτρέποντας μέσα στον Αύγουστο (και παρά τα περισσότερα από 7.000 κρούσματα μέσα σε δύο εβδομάδες) να ανοίξουν τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια και μάλιστα αυτά να λειτουργήσουν σε κανονικούς ρυθμούς και σε «φυσιολογικές» συνθήκες. Δηλαδή σαν να μην υπάρχει ή να μην υπήρξε ποτέ κορωνοϊός!

Οι μαθητές πηγαίνουν κανονικά στα σχολεία, με φυσική παρουσία, ενώ τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά στις σχολικές αίθουσες χωρίς να είναι απαραίτητη και υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Βέβαια, δεν ήταν λίγοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που προέβαλαν αντιρρήσεις και ζήτησαν την λήψη κάποιων προστατευτικών μέτρων. Αυτό οδήγησε ορισμένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο να πάρουν ξεχωριστά αποφάσεις και να εισάγουν δικούς τους κανόνες που περιλαμβάνουν και την χρήση μάσκας.


Ένα πράγμα που κατάλαβα μέσα σ' αυτή την πανδημία είναι ότι και οι Βορειοευρωπαίοι -που, δυστυχώς, κάποτε τους θαύμαζα- είναι απόλυτα κυνικοί έμποροι που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για την "οικονομία", ενώ αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές. Κάποτε τους νόμιζα πιο ανθρώπινους, πιο χαμηλών τόνων ανθρώπους με κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση... Καμία σχέση, δυστυχώς...
In dubio pro reo


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/09/16/apopsi/arnites-logikis/

Πολύ ωραία τα λέει εδώ ο Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμή τους αρνητές της μάσκας:

Η παρεξήγηση έγκειται σε μια λεπτή διαφορά: συγχέουμε τον σεβασμό που οφείλουμε στο δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας να διατηρεί την όποια «άποψή» του με τον σεβασμό που (δεν) οφείλουμε προς την ίδια την όποια «άποψή» του. Εν προκειμένω μάς έχει κάνει ζημιά η υποτιθέμενη βολταιρική ρήση: «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να το λες». Προφανώς και δεν μπορούμε, ούτε και πρέπει να στερήσουμε από την ανθρωπότητα το δικαίωμα που διαχρονικά ασκεί καθ’ έξιν – το δικαίωμα να λέει βλακείες -, αλλά υποψιάζομαι ότι ο Βολταίρος, όταν πρωτοείπε ότι θα αγωνιστεί μέχρι θανάτου ώστε να διακινούνται ελεύθερα όλες οι «απόψεις», δεν συμπεριελάμβανε και τις «απόψεις» που εν δυνάμει επισπεύδουν τον θάνατό του. Διαφορετικά, περνάμε σε μιαν άλλη λεπτή διαφορά – τη διάκριση της αυταπάρνησης από τον μαζοχισμό -, περί της οποίας ο Βολταίρος δεν μας διαφώτισε ιδιαιτέρως.

Έτσι ακριβώς. Όπως ακριβώς δεν είναι ανεκτή η άποψη "πυροβολήστε όποιους δεν συμπαθείτε", έτσι δεν μπορεί να είναι ανεκτή η άποψη "μην τηρείτε τα μέτρα προφύλαξης". Αλλόκοτες απόψεις μπορούν να είναι ανεκτές ΜΟΝΟ αν βάζουν σε κίνδυνο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τον υποστηρικτή τους.
In dubio pro reoAsdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Πληθαίνουν τα άρθρα που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο την ιδέα ότι η Σουηδία, τελικά, τα κατάφερε καλύτερα. Αυτή η πολύ επικίνδυνη άποψη, η οποία ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΩΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ με θεωρητική κάλυψη πια, διακινείται π.χ. εδώ: https://www.in.gr/2020/09/16/world/souidia-mayro-provato-dikaionetai-meiosi-ton-krousmaton-koronaiou/

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση ζήτησε – αντί να επιβάλει – στον πληθυσμό των 10 εκατομμυρίων να σέβεται τις αποστάσεις και να εργάζεται από το σπίτι κατά το δυνατόν, πράγματα που σε μεγάλο βαθμό εφαρμόστηκαν. Τα καταστήματα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια παρέμειναν ανοιχτά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σύσταση για χρήση μάσκας.
[...]


"Ζήτησε", λέει, αντί να "επιβάλει"!!! Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, δεδομένης της "ανυπόταχτης" νοοτροπίας των καγκουροειδών που αποτελούν σεβαστή μερίδα του πληθυσμού (ελπίζω όχι την πολυπληθέστερη, αν και τα γεγονότα άλλα δείχνουν...). Στην Ελλάδα φάνηκε ακριβώς το αντίθετο: όταν τον Μάρτιο επιβλήθηκαν τα μέτρα, έγιναν σεβαστά σε πολύ μεγάλο ποστοσό. Όταν, αντίθετα, περάσαμε στις... "ισχυρές συστάσεις" και την... "ατομική ευθύνη", ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

Ο κυνισμός των σουηδικών αρχών συνεχίζεται αμείωτος, άλλωστε:

Η κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη ότι αίρει την απαγόρευση επισκέψεων στα γηροκομεία για πρώτη φορά μετά από μήνες, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο. Η υπουργός κοινωνικών υποθέσεων, Λένα Χάλενγκρεν, προειδοποίησε: «Θα πάρουμε ένα ρίσκο με την άρση της απαγόρευσης. Θέλω όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Δηλαδή κι εκεί... "ατομική ευθύνη". Με λίγα λόγια, αν πεθάνουν ηλικιωμένοι, δεν θα φταίει το κράτος, αλλά οι... ίδιοι. Με ύφος μανούλας η Χάλενγκρεν καλεί τους Σουηδούς σε αναλγησία, για να κάνει το πειραματάκι της με τα γηροκομεία -που θα μπορούσαν να παραμείνουν κλειστά μερικούς μήνες ακόμα, στην τελική, αν είναι να προστατευτεί η ζωή των ηλικιωμένων.

Στην ίδια εγκληματική και ανεύθυνη λογική κινείται και το "δικό μας" υπουργείο παιδείας (https://www.in.gr/2020/09/16/greece/koronaios-kleinei-kai-deytero-sxoleio-logo-tou-iou-krousma-se-lykeio-stin-kaisariani/):

Η ίδια η υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν τα παιδιά, όπως και όλοι μας, υπό τα νέα δεδομένα», είχε πει η Νίκη Κεραμέως, [...]


Γιατί να πρέπει τα παιδιά μας να ρισκάρουν; Επειδή το λέει η... υπουργός; Επειδή το επιβάλλουν τα ανάλγητα οικονομικά (ή μάλλον παραοικονομικά) συμφέροντα της... "αγοράς"; Ε, λοιπόν, ΟΧΙ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ! ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ... "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ"!. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΕΙΔΙΚΑ ΑΠ' ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Για το πώς απαιτούν οι διάφοροι "οικονομικοί" παράγοντες να παραμείνουν ΟΛΑ "ανοιχτά" με αποδοχή ποσοστού θανάτων θα σας πω την εξής αληθινή ιστορία: Σε επαρχιακό πανεπιστήμιο, την ώρα που συνεδρίαζε για το αν θα δουλέψει δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, συγκεντρώθηκαν ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΟΜΠΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΜΠΑΡ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΒΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ (τα γνωστά λαμόγια που λυμαίνονται τις επαρχίες μας) ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝΕ... ΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ "ΖΩΗ". ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ" ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.

ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΟΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΘΩΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΣΚ@ΤΑ "ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ" ΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑΝΕ;

ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟ(Η)ΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΩΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ.
« Last Edit: 16 Sep, 2020, 14:00:52 by Asdings »
In dubio pro reo


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 70808
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
«Για να είμαστε σοβαροί»: Αυτός είναι υπουργός σε περίοδο πανδημίας;
https://www.imerodromos.gr/gia-na-eimaste-sovaroi-aytos-einai-ypoyrgos-se-periodo-pandimias/Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Τι να πει κανείς; Αφού αυτό είναι το... στελεχιακό δυναμικό των ελ-λήνων πωλητικών... (σκόπιμο το ενωτικό στο "λ-λ", βλ. "Ελ")
In dubio pro reo


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 70808
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Να σου πω κάτι, Παναγιώτη; Είμαι ένα βήμα πριν τους στείλω στον διάολο όλους. Κουράστηκα με τις καθημερινές ανοησίες τους. Λες και το κάνουν επίτηδες, βρε παιδί μου.

Ηλίθια στελέχη της κυβέρνησης κάνουν 4-5 ανοησίες την ημέρα. Ηλίθιοι παπάδες λένε 4-5 ανοησίες την ημέρα και παρασέρνουν τον κόσμο. Και, τέλος, ηλίθιοι πολίτες καταπίνουν αμάσητες τις πληροφορίες που τους ταΐζουν τα κανάλια και κάθε λογής βλάκας στο διαδίκτυο και κάνουν τις μύριες όσες ανοησίες κάθε μέρα.
« Last Edit: 23 Sep, 2020, 20:33:10 by wings »


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Τα είπες όλα! Ακριβώς έτσι είναι! Και ποιος σκεπτόμενος άνθρωπος δεν τους έχει σιχαθεί ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ; Πολιτικούς (κάθε παράταξης), ανεύθυνο λαό, επιχειρηματίες της νύχτας, νταβατζήδες πάσης φύσεως και παντός καιρού...

Αλλά τι περιμένεις; Όταν διαβάζει κανείς εγκληματικές απόψεις όπως αυτή: https://www.slang.gr/lemma/25854-koronokokobios

Κορονοκοκοβιός

Υπεύθυνος πολίτης, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ειδικών, φοράει πάντα μάσκα, γάντια, πλένει τα χέρια του κάθε δέκα λεπτά και κάνει μπάνιο με αντισηπτικό πρωί-βράδυ. Κρατάει πάντοτε αποστάσεις ασφαλείας, έχει αγοράσει ολόσωμη στολή και κάνει προμήθειες διαρκείας. Σε κάθε περίπτωση κάνει συστάσεις σε συμπολίτες του για την ορθή τήρηση των μέτρων υγιεινής. Παρακολουθεί κάθε μέρα την ενημέρωση των ειδικών στην τηλεόραση. Προσεύχεται ανελλιπώς στον θεό να κρατάει γερό τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του τόπου στον αγώνα ενάντια στον αόρατο εχθρό. Τα βράδια όταν δεν χειροκροτεί ήρωες στο μπαλκόνι, τηλεφωνεί στο 100 για να καταγγείλει παράνομες συναθροίσεις και επαναστατική γυμναστική σε δημόσιους χώρους. Όταν επιτέλους πέφτει για ύπνο ονειρεύεται μια κοινωνία με πιστοποιητικό κοινωνικής απολύμανσης....οι οποίες στιγματίζουν τους ευσυνείδητους πολίτες, δήθεν για πλάκα, αντί να στιγματίζουν τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ που δεν τηρούν τα μέτρα.

Και είναι πια απόλυτα ξεκάθαρο ότι ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ -ΡΗΤΑ Ή ΣΙΩΠΗΡΑ- ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΝΟ(Η)ΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ (https://www.in.gr/2020/09/24/world/vrazilia-oi-katoikoi-tis-polis-manaous-feretai-oti-exoun-apoktisei-pleon-syllogiki-anosia/):

«Η συλλογική ανοσία που επιτυγχάνεται μέσω της φυσικής μετάδοσης της λοίμωξης δεν αποτελεί στρατηγική, αποτελεί την ένδειξη ότι μια κυβέρνηση δεν κατάφερε να ελέγξει μια επιδημία και ότι πληρώνει το τίμημα με απώλειες ζωών», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Φλόριαν Κράμερ, καθηγητής μικροβιολογίας στην ιατρική σχολή Icahn του νοσοκομείου Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

Άλλοι ειδικοί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι η ανοσία που αποκτάει κάποιος μετά την προσβολή του από τον νέο κορονοϊό μπορεί να διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα.


Αλλά ποιος κωλοπωλητικός ακούει τους επιστήμονες; ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ "ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ" ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ ΑΥΤΑ. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΠΩΛΗΤΙΚΟΙ;
« Last Edit: 25 Sep, 2020, 00:34:58 by Asdings »
In dubio pro reo


Raiden

 • Αddicted to subtitling <3
 • Jr. Member
 • **
  • Posts: 129
  • Gender:Male
"Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση ζήτησε – αντί να επιβάλει – στον πληθυσμό των 10 εκατομμυρίων να σέβεται τις αποστάσεις και να εργάζεται από το σπίτι κατά το δυνατόν, πράγματα που σε μεγάλο βαθμό εφαρμόστηκαν. Τα καταστήματα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια παρέμειναν ανοιχτά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σύσταση για χρήση μάσκας.
[...]

"Ζήτησε", λέει, αντί να "επιβάλει"!!! Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, δεδομένης της "ανυπόταχτης" νοοτροπίας των καγκουροειδών που αποτελούν σεβαστή μερίδα του πληθυσμού (ελπίζω όχι την πολυπληθέστερη, αν και τα γεγονότα άλλα δείχνουν...). Στην Ελλάδα φάνηκε ακριβώς το αντίθετο: όταν τον Μάρτιο επιβλήθηκαν τα μέτρα, έγιναν σεβαστά σε πολύ μεγάλο ποστοσό. Όταν, αντίθετα, περάσαμε στις... "ισχυρές συστάσεις" και την... "ατομική ευθύνη", ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

Ο κυνισμός των σουηδικών αρχών συνεχίζεται αμείωτος, άλλωστε:

Η κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη ότι αίρει την απαγόρευση επισκέψεων στα γηροκομεία για πρώτη φορά μετά από μήνες, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο. Η υπουργός κοινωνικών υποθέσεων, Λένα Χάλενγκρεν, προειδοποίησε: «Θα πάρουμε ένα ρίσκο με την άρση της απαγόρευσης. Θέλω όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»."

Μάλιστα. Διάβασα το άρθρο κι εγώ. Είχα παρακολουθήσει πριν από δύο μήνες περίπου μια συνέντευξη του κου Τέγκνελ στο κανάλι lockdowntv του youtube. Οι Σουηδοί αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο τους εφαρμόζοντας αυτή την περίφημη ανοσία της αγέλης από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που σκέφτηκαν να θέσουν σε προτεραιότητα τους την υγεία των πολιτών αντί την οικονομία. Έκλεισαν τα πάντα. Το ίδιο κάναμε κι εμείς.
Η χώρα μας έχει τον ίδιο πληθυσμό μ' αυτόν της Σουηδίας, η οποία είναι η πολυπληθέστερη σε σχέση με τις γειτόνισσες της.
Έχει μια ισχυρή παραγωγή και μια εύρωστη βιομηχανία. Δεν ανήκει στην Ευρωζώνη όπως εμείς που εξάγουμε ήλιο και θάλασσα και τη Μαρινέλλα. Τότε ήταν πράγματι το μαύρο πρόβατο και την κατέκριναν οι πάντες. Ακόμα και τα ΜΜΕ είναι μες στην τρομολαγνεία. Τώρα τι έχουν να πουν; Τσιμουδιά προς το παρόν. Εμείς είμαστε ένας μεσογειακός, θερμόαιμος λαός (έξω καρδιά ενίοτε), όπως οι γείτονές μας οι Ιταλοί κι Ισπανοί. Αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις διαφορετικά. Έχουμε διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα. Ωστόσο, οι Σουηδοί ως προοδευτικός λαός αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μεταναστευτικό και την εγκληματικότητα, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Εμάς μας έχουν πέσει όλα πάνω στο κεφάλι: δέκα χρόνια μνημόνια, υγειονομική κρίση, ΜΚΟ και τα ελληνοτουρκικά. Είμαστε ο απόπατος της Ευρώπης. Θα έρθουν δύσκολες μέρες. Το δικό μας το σπίτι το διαλύσαμε προ πολλού και ήμασταν άτακτοι σε σχέση μ' αυτούς. Επομένως, ο χαρακτηρισμός «μαύρο πρόβατο» απηχεί περισσότερο σ' εμάς.
Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν είδα όλα τα ποστ.
 
« Last Edit: 25 Sep, 2020, 18:41:58 by Raiden »
In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Εμάς μας έχουν πέσει όλα πάνω στο κεφάλι: δέκα χρόνια μνημόνια, υγειονομική κρίση, ΜΚΟ και τα ελληνοτουρκικά. Είμαστε ο απόπατος της Ευρώπης. Θα έρθουν δύσκολες μέρες. Το δικό μας το σπίτι το διαλύσαμε προ πολλού και ήμασταν άτακτοι σε σχέση μ' αυτούς. Επομένως, ο χαρακτηρισμός «μαύρο πρόβατο» απηχεί περισσότερο σ' εμάς.
Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν είδα όλα τα ποστ.

Δυστυχώς έχεις δίκιο, αγαπητέ φίλε! Η καταστροφή έγινε μονόδρομος με που ανοίξαμε (τα πόδια) στον τουρισμό. Σε κουβέντες το παρομοιάζω με μια πόρνη που διαφημίζει ότι δεν έχει AIDS για να πάνε όλοι μαζί της. Ε, τελικά κολλάει κι αυτή...
In dubio pro reo


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Εδώ δείτε αθλιότητα των παρτάκηδων με τα γλέντια: https://www.ethnos.gr/ellada/125819_agria-epithesi-se-astynomikoys-epeidi-toys-halasan-korona-parti

Άγρια επίθεση δέχτηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, επιχείρησαν να διακόψουν γλέντι που είχε στηθεί το βράδυ του Σαββάτου σε σπίτι στον καταυλισμό της Αυλίζας στο Μενίδι.

Αυτά να βλέπουν όσοι συμπαθούν τους κάθε λογής... καταυλισμούς. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι είναι ολόκληρη ένας... καταυλισμός!!! Από ντόπιους και ξένους μαζί. Όλη μέρα παρτάρουνε διαδίδοντας τον εγκληματικό ιό στην κοινωνία. ΝΤΡΟΠΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ;
In dubio pro reo


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
https://www.in.gr/2020/09/30/greece/koronaios-salos-ta-korono-parti-se-viles-se-poies-perioxes-ginontai-pos-eidopoiountai-oi-kalesmenoi/

Μάλιστα τα συγκεκριμένα κορονα-πάρτι διοργανώνονται μέσω προκλήσεων για κρυφά event σε social media, κυρίως στο Facebook.
[...]
Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ξέρουν ακριβώς τι γίνεται, αλιεύονται πληροφορίες και ήδη γίνονται συσκέψεις στη ΓΑΔΑ για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο αν εξελιχθεί.

Το δύσκολο στην υπόθεση αυτή, είναι ότι η αστυνομία δεν μπορεί να μπει μέσα στα σπίτια χωρίς εισαγγελική παρέμβαση, επομένως δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων και να επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο.

Σε περίπτωση που το φαινόμενο συνεχιστεί, κάτι για το οποίο αμφιβάλλει ο κ. Μαυροειδάκος, η αστυνομία θα λάβει τα μέτρα της.


Μας δουλεύουνε; Ξέρουνε τι συμβαίνει αλλά δεν μπορούνε να επέμβουνε; Οι εισαγγελείς είναι σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, αν θέλανε τους παίρνανε ένα τηλέφωνο και το ένταλμα εκδιδόταν πάραυτα. Άσε αυτό το... "αμφιβάλλει"!!! Αμφιβάλλει για το ότι θα συνεχίσουνε οι κάγκουρες να παρτάρουνε επικίνδυνα; Γιατί, ΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝΕ; Μας δουλεύει κανονικά και η κυβέρνηση και η αστυνομία μαζί...

ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΟ(Η)ΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ: https://menshouse.gr/extras/130721/to-timima-tis-apofasis-na-ginei-i-ellada-soyidia-toy-notoy?utm_source=ethnosgr&utm_medium=article_network
« Last Edit: 30 Sep, 2020, 15:47:21 by Asdings »
In dubio pro reo


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Άλλο ένα άρθρο για τους λεβέντες τους Σουηδούς, που αφήνουν τους ηλικιωμένους να πεθάνουνε: https://medium.com/@kebe_21648/how-the-elderly-in-sweden-are-being-neglected-and-euthanized-during-pandemic-times-b883d7ea9746

In Gävle a city two hours north of Stockholm, 78-year-old Rita Hemsén was denied care in hospital. The excuse given to her family was lack of space. Rita was seriously sick with COVID-19. Instead of receiving Oxygen she received palliative cate and died six days later after first appearing at the hospital.

However, what is so disturbing about this case is that Swedish media outlet TV Nyheterna discovered that there were plenty of beds available at the time and the relatives of Rita were dumbfounded when they found out. The hospital had room and could have saved her.


Κρίμα... Κάποτε η Σουηδία φημιζόταν για την προσήλωσή της στα ανθρώπινα δικαιώματα... Άνθρακες ο θησαυρός...
In dubio pro reo


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 70808
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou

Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Καλά, εννοείται ότι εμείς έτσι κι αλλιώς είμαστε άθλιοι ως προς τέτοια ζητήματα!!! Δεν έκανα σύγκριση με την Ελλάδα, έκανα σύγκριση με την εικόνα που είχα ο ίδιος για τη Σουηδία πριν την πανδημία.
In dubio pro reo


Asdings

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 4056
  • Gender:Male
 • unte þeina ist þiudangardi jah mahts
Εν τω μεταξύ, με ανησυχεί πολύ η μανία της σημερινής εποχής με τη... συμβουλευτική (βλ. mentoring, coaching, γόπινγκ, κάμπινγκ, ντάμπινγκ κ.λπ.), ακόμα και σε περιπτώσεις όπου κάποιος ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να κάνει ή να μην κάνει μια ενέργεια. Εξηγούμαι: σε άρθρο https://www.in.gr/2020/10/08/health/vretania-anisyxitiki-ereyna-pano-apo-80-ton-foreon-koronaiou-den-eixan-symptomata/ αναφέρεται ότι

Ο Πάτρικ Μάξγουελ, επικεφαλής του τμήματος κλινικής ιατρικής του Κέιμπριτζ, πιστεύει ότι η μελέτη υπογραμμίζει πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των φορέων που είναι ασυμπτωματικοί. «Θα υπάρξουν τεράστια οφέλη για τη δημόσια υγεία από άποψη μείωσης της μετάδοσης αν μπορούμε να εντοπίσουμε με αξιόπιστο τρόπο τους ασυμπτωματικούς φορείς, και να τους συμβουλεύσουμε να αυτό-απομονωθούν», τονίζει, μιλώντας στον Guardian.


Απ' όσο καταλαβαίνει η ταπεινή, "κοινή" λογική μου (τα εισαγωγικά διότι η λογική πια μόνο... κοινή δεν είναι), συμβουλεύουμε κάποιον να κάνει ή να μην κάνει κάτι όταν οι συνέπειες της πράξης του αφορούν τον ίδιο. Λέμε π.χ. έχεις πίεση, σε συμβουλεύω να μην τρως αλμυρά. Μια χαρά μέχρις εδώ.

Όταν όμως η πράξη ή η παράλειψη ενός φορέα του καταραμένου ιού αφορά δυνητικά πάρα πολύ κόσμο, ακόμα και ολόκληρη την κοινωνία στην τελική, είναι δυνατόν να λέμε απλώς ότι θα τον... συμβουλέψουμε να μην περιφέρεται και σκοτώνει κόσμο; ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ... ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥΜΕ!!! ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!!! ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ: ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!
In dubio pro reo


 

Search Tools