Μένουμε σπίτι και ετοιμάζουμε θρεπτικά γεύματα με λαχανικά και όσπρια

wings

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 70224
    • Gender:Female
  • Vicky Papaprodromou
Μένω σπίτι, Μαγειρεύω φιλικά

της Έλενας Δανάλη

Πρωτόγνωρη κατάσταση η πανδημία. Απαιτεί ψυχραιμία και υπεύθυνη ανταπόκριση στην πρόκληση. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας και να μείνουμε σπίτι. Κι όσο μένουμε σπίτι, θα χρειαστεί να τρεφόμαστε. Η πιο θρεπτική και φιλική στο σώμα, την υγεία μας και την υγεία του πλανήτη λύση είναι να ετοιμάζουμε γεύματα που βασίζονται στα όσπρια που υπάρχουν στο ντουλάπι μας και τα εποχικά λαχανικά του ψυγείου μας. Έτσι μπορούμε να τρώμε καλά και φιλικά χωρίς να χρειαζόμαστε κρέας, που μάλιστα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, ενώ επιπλέον αξιοποιούμε με πολύ ωραίο και δημιουργικό τρόπο τα υλικά που ήδη διαθέτουμε στην κουζίνα μας.

Συγκεντρώσαμε τρεις ιδέες με εύκολους, χορταστικούς συνδυασμούς γευμάτων, επιλογή από αυτές που εμείς φτιάξαμε στα σπίτια μας την πρώτη εβδομάδα που ξεκινήσαμε να μένουμε σπίτι και να σώζουμε το περιβάλλον μένοντας μακριά, αλλά μαζί.Σούπα με όποια λαχανικά έχει το ψυγείο σου!
Σούπα κρεμώδης με λαχανικά ψυγείου
Μπιφτέκια οσπρίων και λαχανικών

https://www.greenpeace.org/greece/issues/diatrofi/10772/meno-spiti-mageireuo-filika/?utm_campaign=covid-19-response&utm_source=nsl-20200327&utm_medium=email&utm_content=txt&utm_term=email-ok
« Last Edit: 27 Mar, 2020, 13:52:05 by wings »


 

Search Tools