Το σάιτ με την... κουκούλα

psifio · 3 · 2179

psifio

 • Sr. Member
 • ****
  • Posts: 657
Ψάχνοντας κάτι τελείως (μα τελείως) άσχετο, επεσα πάνω σε κάτι πολύ (μα πολύ) εξοργιστικό.

Στο ακόλουθο σάιτ http://find.intelius.com/search-summary-out.php?ReportType=1&searchform=name δίνεις το όνομα όποιου θέλεις (κατοίκου αμερικής) και με 7.95 δολάρια βλέπεις όλα τα αρχεία που υπάρχουν για τον άνθρωπο αυτόν!!!

Το σάιτ (που φαντάζομαι δεν είναι και το μοναδικό του είδους) διαφημίζει ότι μπορεί να βρει διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμό ασφάλισης, ημερομηνία γέννησης, ποινικό μητρώο, πού έμενε, ποιους είχε γείτονες και για πόσο, τους συγγενείς, τους συνεργάτες/συναδέλφους, την ιδιοκτησία, μέχρι και αεροφωτογραφία του σπιτιού του (μαζί με πλήρη περιγραφή και στατιστικά στοιχεία για τη γειτονιά), όλα φυσικά με το αζημίωτο. Το πιο περίεργο ακόμα είναι ότι με μια επιπλέον αμοιβή, αναλαμβάνουν να παρακολουθούν τον κακομοίρη για ένα χρόνο όπου μεταξύ άλλων καταγράφουν τις προσωπικές του σχέσεις και τις οικονομικές του συναλλαγές (και φυσικά το ποινικό του μητρώο). Κι όλα αυτά για εκατό δολάρια...

Ως τώρα νόμιζα ότι η μεγαλύτερη αδιακρισία που μπορείς να κάνεις στο δίκτυο (πέρα απ' το να μπεις στον υπολογιστή του άλλου και να του διαβάσεις τα μέιλ - ή να του κάψεις τη motherboard) είναι να τον γκουγκλιάσεις!!! Τι αφελές!!! Και μετά λέμε για προστασία των προσωπικών δεδομένων! Ρε παιδιά, κάτι με στενεύει...

Θα μου πείτε γιατί εκπλήσσομαι. Ε, μικρό παιδί είμαι, κάτι τέτοια δεν τα καταπίνω πολύ εύκολα, παρότι ξέρω ότι γίνονται πολύ χειρότερα...

Πάω να κάνω ντους να συνέλθω από το σοκ.
« Last Edit: 02 Aug, 2005, 14:08:45 by psifio »


wings

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 71975
  • Gender:Female
 • Vicky Papaprodromou
Νίνα μου, να χαίρεσαι όσο παραμένεις μικρό παιδί και δεν τα καταπίνεις όλα τούτα.

Νια το ντους θα σε βοηθήσει να καλμάρεις, αλλά μάλλον δεν μπορεί να ξεπλύνει εύκολα τη βρόμα τους, δυστυχώς.
Ο λόγος είναι μεγάλη ανάγκη της ψυχής. (Γιώργος Ιωάννου)banned13

 • Hero Member
 • *****
  • Posts: 2972
  • Gender:Female
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σάιτ και άλλα παρόμοια τα ξέρω εδώ και πολύ καιρό. Δε μου έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Δεν τα επικροτώ, αλλά ούτε με εξοργίζουν.

Αυτή τη δουλειά δεν κάνουν τα ιδιωτικά γραφεία ερευνών; Βρίσκουν πληροφορίες για οποιοδήποτε άτομο, έναντι αδράς αμοιβής βέβαια. Δείτε το κι έτσι: Για τον συμπολίτη τους φροντίζουν οι άνθρωποι, για να μην ξοδεύεται... Ίδια τα 8 ή τα 100 δολάρια, ίδια οι χιλιάδες; Είναι το γραφείο ερευνών του φτωχού.

Τώρα, άνευ πλάκας, ο λόγος που μπορούν να διαφημίζουν τέτοιες υπηρεσίες, είναι ότι μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει νόμος προστασίας προσωπικών δεδομένων, τουλάχιστον με τη μορφή που έχει στην Ελλάδα. Οπότε, δεν είναι αδίκημα στις Ηνωμένες Πολιτείες να δημοσιοποιείς οτιδήποτε που βρίσκεται σε publicly accessible βάσεις δεδομένων οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, τηλεφωνικών εταιρειών, υπουργείων  κλπ.

Όσο για τα ονόματα των γειτόνων, είναι μάλλον απλό, και τα βρίσκεις και χωρίς να πληρώσεις: Δοκιμάστε το στους διάφορους αμερικανικούς τηλεφωνικούς καταλόγους που υπάρχουν στο Διαδίκτυο. Δίνεις μία διεύθυνση και σου βγάζει όλους τους συνδρομητές τηλεφώνου που βρίσκονται στη διεύθυνση αυτή (αν είναι κτίριο γραφείων π.χ.)

 

Search Tools