Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σάιτ και άλλα παρόμοια τα ξέρω εδώ και πολύ καιρό. Δε μου έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Δεν τα επικροτώ, αλλά ούτε με εξοργίζουν.
Αυτή τη δουλειά δεν κάνουν τα ιδιωτικά γραφεία ερευνών; Βρίσκουν πληροφορίες για οποιοδήποτε άτομο, έναντι αδράς αμοιβής βέβαια. Δείτε το κι έτσι: Για τον συμπολίτη τους φροντίζουν οι άνθρωποι, για να μην ξοδεύεται... Ίδια τα 8 ή τα 100 δολάρια, ίδια οι χιλιάδες; Είναι το γραφείο ερευνών του φτωχού.
Τώρα, άνευ πλάκας, ο λόγος που μπορούν να διαφημίζουν τέτοιες υπηρεσίες, είναι ότι μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει νόμος προστασίας προσωπικών δεδομένων, τουλάχιστον με τη μορφή που έχει στην Ελλάδα. Οπότε, δεν είναι αδίκημα στις Ηνωμένες Πολιτείες να δημοσιοποιείς οτιδήποτε που βρίσκεται σε publicly accessible βάσεις δεδομένων οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, τηλεφωνικών εταιρειών, υπουργείων κλπ.
Όσο για τα ονόματα των γειτόνων, είναι μάλλον απλό, και τα βρίσκεις και χωρίς να πληρώσεις: Δοκιμάστε το στους διάφορους αμερικανικούς τηλεφωνικούς καταλόγους που υπάρχουν στο Διαδίκτυο. Δίνεις μία διεύθυνση και σου βγάζει όλους τους συνδρομητές τηλεφώνου που βρίσκονται στη διεύθυνση αυτή (αν είναι κτίριο γραφείων π.χ.)