Γεια σας. Αποφάσισα να κάνω αυτή την ανάρτηση για να σας εκφράσω την απογοήτευσή μου. Είναι λίγο μακροσκελής.
Πριν από έναν χρόνο, έκανα εγγραφή σε μια ιδιωτική σχολή για το Μονοετές Πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Μετάφρασης.
Πέρασε ο καιρός και ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα στο θεωρητικό σκέλος. Δώσαμε εξετάσεις και περάσαμε στην πρακτική άσκηση, που είναι και ο τίτλος του παρόντος νήματος, η οποία θα είχε διάρκεια μέχρι τρεις μήνες. Μας έστειλαν μέσω e-mail να υπογράψουμε ένα συμφωνητικό (NDA) όπως θα γνωρίζετε. Εγώ, όμως, είχα τη λανθασμένη εντύπωση ότι η εργασία μες στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης θα ήταν αμειβόμενη. Γι' αυτόν τον λόγο έκανα την εγγραφή στη σχολή ευθύς εξαρχής. Τελικά, έμαθα ξαφνικά ήταν προαιρετική. Το συμφωνητικό με τη σχολή θα το χρησιμοποιούσαμε ως εκπαιδευτικό οδηγό για να τους στέλνουμε τα παραδοτέα αρχεία. Παρ' όλα αυτά, δέχτηκα να συνεχίσω για να πάρω τη βεβαίωση, καθώς και να προσθέσω στο resume την πρακτική. Στην πρώτη ανάθεση/εργασία που έλαβα μέσω e-mail ήταν τρία βίντεο τα οποία έπρεπε να τα υποτιτλίσω εξ ακοής. Μου φάνηκε αδύνατο να ολοκληρώσω αυτή την εργασία διότι υπήρχαν σημεία που είχα αφήσει κενά. Είχα κατά κάποιο τρόπο απελπιστεί. Τους το είχα αναφέρει κιόλας και μου είπαν να κάνω ό, τι μπορώ, να τα στείλω και να κάνουν την αξιολόγηση. Κάτι που δεν έγινε τελικά. Παραβίασα το συμφωνητικό που υπόγραψα το περασμένο Σάββατο. Έτσι, δέχτηκα ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από τη διευθύντρια για να μου αναφέρει ότι δεν θα συνεχίσω πλέον κι έτσι δέχτηκα αποβολή.
Αισθάνθηκα την ανάγκη να σας το μεταφέρω αυτό. Νιώθω πολύ άσχημα με τον εαυτό μου που διέπραξα αυτό το ατόπημα,
ακόμα και στο πλαίσιο της πρακτικής, και μάλλον φοβάμαι ότι ύστερα απ' όλα αυτά τα χρόνια και τα λεφτά που έδωσα θα πάνε όλα χαμένα. Αυτό ίσως να είναι το τελευταίο νήμα που αναρτώ εδώ. Μπορεί η μετάφραση να μην ταιριάζει για μένα σε τελική ανάλυση.